in

Hvad er Apple CarPlay?

Apple Carplay

Biler er ikke længere bare et transportmiddel der skal fragte os fra A til B. Vi har i dag store krav til interiøret af bilen og specielt infotainment systemet, som skal kunne både underholde, spille musik og meget mere. Derfor har Apple opfundet Apple Carplay, som gør det super nemt at forbinde din iPhone til din bil, samt ændrer bilens infotainment system til et Apple design, hvilket typisk bare er langt nemmere at bruge end de klassiske infotainment systemer biler har. På den måde får du glæde af alle de funktioner iPhone’s har, som du også er blevet vant til at bruge, direkte i din bil.

Med Apple Carplay kan du pludseligt bruge din bil til enormt meget mere, end hvad du er vant til. I denne artikel vil vi gå i dybden med hvad Apple Carplay er, samt hvad du kan bruge det til

Hvad kan du bruge Apple Carplay til?

I bund og grund fungerer Apple Carplay meget som en helt almindelig iPhone, bortset fra at du kan bruge det direkte i din bil. I mange tilfælde behøver du slet ikke at tage din iPhone op af lommen, men kan blot foretage det du skal direkte i bilens system. Du kan bl.a. bruge Apple Carplay til at sende og modtage SMS’er, lave opkald og lytte til podcasts eller musik. Derudover er den store fordel også, at alt dette vil foregå i et genkendelig Apple design, som du har brug mange gange og har nemt ved at finde rundt i.

Langt de fleste af Apple’s Carplay funktioner kan også bruges ved hjælp af Siri i bilen, som er Apple’s intelligente AI assistent. På den måde kan du f.eks. tage et opkald imens du kører ved blot at sige ”Siri, ring til jens”. Du kan også bruge Siri til at sætte GPS’en til en destination eller at spille din yndlingsplayliste. Alt dette gør det både nemmere, hurtigere og sikre at foretage ting med dit infotainmentsystem imens du kører. Mange ældre eller billigere biler er ikke udstyret med stemmegenkendelsesteknologi og med Apple Carplay kan du altså dermed opgradere systemet i din bil på en let og veldesignet måde. Når du bruger Apple Carplay vil skærmen på din iPhone være låst, så du ikke kan bruge den imens. Målet med dette system er jo at få fjernet dit fokus fra telefon over til vejen.

Mange apps er også specifikt designet til at fungere med Apple Carplay og er derfor meget brugervenlige efter du har installeret Carplay. Det er bl.a. Amazon Music, WhatsApp og Spotify, som alle fungerer fremragende med Apple Carplay, fordi de har et direkte samarbejde. Derudover understøtter Apple Carplay også apps som Google Maps, hvilket gør det muligt at bruge Google Maps som GPS i stedet for den der er indbygget i bilen. Google Maps er næsten altid et langt bedre GPS system.

Indstillinger der direkte påvirker køretøjet, er dog ikke kompatibelt med Apple Carplay, så hvis du f.eks. vil ændre klimastyringen eller noget der vedrører bilens kørsel, så er du nødt til at gå ud af Apple Carplay og gøre dette på den traditionelle metode.

Hvilke telefoner kan du bruge med Apple Carplay?

En ting der er et krav for at du kan bruge Apple Carplay i din bil er dog, at din iPhone er ny nok til at den understøtter Apple Carplay. For at bruge Appe Carplay skal du mindst have en iPhone 5, som har installeret iOS 7.1 eller en nyere version. Hvis du f.eks. har en iPhone 4, kan du altså med andre ord ikke bruge Apple Carplay. De fleste moderne biler understøtter Apple Carplay trådløst, men hvis du har en lidt ældre bil, så kan det være nødvendigt at forbinde din iPhone fysisk til bilen via et USB-kabel.

Med hvilke biler kan du bruge Apple Carplay?

Endnu et krav for at du kan bruge Apple Carplay er naturligvis, at bilen er produceret til at være kompatibel med Apple Carplay. Det er der dog mange biler der er i dag. Det spænder fra helt billige biler til nogle af de dyreste i verdenen. Flere mærker producerer alle deres biler til at være kompatible med Apple Carplay, som f.eks. Kia, Lamborghini, Skoda, Volvo, BMW, Porsche, Ford og VW. Ved nogle bilproducenter følger dette med som standard, mens andre kræver at du betaler ekstra for at få det med i bilen.

Der er dog nogle bilproducenter, som bevidst undgår at installere Apple Carplay og Andriod Auto, som er Google’s version af Apple Carplay, på grund af sikkerhedsproblemer. Man er dog begyndt at komme til det punkt, hvor man er rimeligt sikker på, at brugen af Apple Carplay er sikker. Mange undersøgelser har endda vist, at kørslen ofte bliver sikre med Apple Carplay, fordi det fjerner behovet for at sidde og kigge ned i sin bil.

Hvis den bil du kører i på nuværende tidspunkt, ikke er kompatibel med Apple Carplay, så er det højst sandsynligt bare et spørgsmål om tid før det også er en mulighed for dig. Listen af biler der understøtter Apple Carplay stiger nemlig markant i et hurtigt tempo og flere mærker springer ombord på dette smarte infotainment system. Listen af biler der understøtter Apple Carplay er også markant større i resten af verdenen, da Danmark er lidt langsommere til at godkende brugen af Apple Carplay. I Danmark er vi meget fokuserede på at være på den sikre side før vi godkender Apple Carplay til forskellige bilmodeller og det kan vi som forbruger bare være glade for, da det betyder, at vi kan være sikre på at det er sikkert, hvis den model vi kører i understøtter Apple Carplay.

Forhåbentligt hjalp denne artikel dig med at blive sikker på hvad Apple Carplay er, hvad du kan bruge det til og om det er noget du skal investere i til din bil. Det koster naturligvis en smule penge, men det vil også gøre din oplevelse når du er ude og køre mere brugervenlig og behagelig.

Hvad er Apple TV?

iPhone tilbehør

5 bedste tilbehør til iPhone