in ,

Hvad er Apple TV?

Apple TV er et fantastisk Apple produkt for dig, som gerne vil have mere ud af dit fjernsyn på en nem og brugervenlig måde. I denne artikel kan du læse mere om hvad Apple TV er og hvad du kan bruge Apple Tv’et til.

Så hvad er et Apple TV?

Apple TV’et er ikke et tv i form af en stor fladskærm der bare kan vise kanaler. Apple TV’et er en streaming media player, som er pakket ind i en elegant lille sort boks. Denne boks tager indhold fra internettet og viser på det på dit TV. Det betyder med andre ord, at Apple TV’et kan gøre dit helt normale TV til et Smart TV. Med Apple TV’et kan du bl.a. se Netflix, Youtube og andre online programmer på dit TV.

Apple TV 4K modellen understøtter 4k Ultra HD og HDR video, mens Apple TV HD understøtter 1080p HD. 4K modellen har dog også nogle flere fordele, som er gode for trådløs forbindelse og så videre.

Her er nogle af de klare fordele ved at vælge et Apple TV fremfor andre lignender produkter:

  • Apple TV’et har en dedikeret app butik
  • Understøtter Siri, så du kan bruge stemmestyring
  • Genial Apple fjernbetjening, som har mange smarte Apple features, man ikke kan finde i mange andre fjernbetjeninger
  • Virker også med tredjeparts controllers, hvilket betyder du også kan spille forskellige spil på dit Apple TV
  • Kan forbindes til Apple AirPod og AirPod Pro, hvis du gerne vil lytte i privathed.

Hvad kan du så gøre med dit Apple TV?

Du kan bruge dit Apple TV til mange forskellige ting. Her vil vi gå i dybden med nogle af de ting, som Apple TV’et oftest bruges til.

Brug dit Apple TV til at streame videoer

Udover at du naturligvis kan gøre brug af Apple’s egne digitale videomuligheder, så understøtter Apple TV’et mange af de andre fantastiske underholdningsmuligheder, som bl.a. Netflix, Amazon Prime, HBO, Youtube, Hulu, osv. Med andre vil det sige, at stort set uanset hvilke underholdningsmidler du har abonnement på, så kan du se dem på dit Apple TV.

Hurtig note: Hvis du køber et Apple TV 4K, så giver Apple et gratis år med Apple TV+, hvilket er Apples streaming tjeneste de lancerede i 2019.

Brug dit Apple TV til at streame lyd

Du kan også bruge dit Apple TV til at høre musik og andre lydprogrammer. Du kan naturligvis bruge Apple Music, som er Apple’s egen musikstreamingtjeneste og standard kommer Apple TV’et også med Sirius XM apps og Pandora. Du kan dog også sagtens bruge andre apps på dit Apple TV, som f.eks Spotify gennem Apple TV’et AirPlay funktion.

Spil spil på dit Apple TV

Apple TV’et egen app har en lang række spil, som du kan downloade direkte til dit Apple TV og spille. Det er derudover også muligt at købe mange forskellige tredjeparts konsoller, så dit Appe TV nærmest kan virke som en mini PlayStation til når du bare har lyst til at slappe lidt af med et sjovt spil.

Gør brug af et bredt udvalg af andre apps på dit Apple TV

Udover spil har Apple TV’ets egen app butik også mange andre apps, som du kan downloade. Det er bl.a. sociale medier, billedeapps, shopping apps og meget mere. Du kan med andre ord også bruge dit Apple TV til mange andre ting end bare film og serier.

Del din skærm fra din Mac, iPad eller iPhone direkte på dit fjernsyn

Endnu en meget smart feature ved et Apple TV er, at det gør det muligt for dig at dele din skærm fra din Mac, iPad eller iPhone direkte på dit fjernsyn, hvilket kan være meget brugbart i forskellige situationer. Dette blev en mulighed efter Apple introducerede Airplay, hvilket nu har eksisteret i lang tid og der er derfor god sandsynlighed for at dit Apple TV også har denne funktion. Hvis du dog kun har Android eller Windows enheder udover Apple TV’et, så kan du ikke gøre dette. Denne funktion kan være meget brugbar, hvis du har andre på besøg, som også skal følge med i hvad du laver på din iPad, iPhone eller Mac. Hvis du f.eks. laver noget fællesarbejde, hvor alle skal kunne følge med i hvad der foregår på computeren, så kan du hurtigt smide skærmen fra din computer op på dit fjernsyn og på den måde er det nemt for alle i rummet at følge med i hvad der foregår. Det kan også være hvis du sidder og ser en video på din iPhone, men ikke synes det er behageligt at se denne på den lille iPhone skærm. Så kan du hurtigt koble din iPhone’s skærm op med fjernsynet og dermed se videoen på din store fladskærm.

Alt i alt er Apple TV er meget god investering for dig, som gerne vil bruge dit fjernsyn til en af den ovenstående funktioner, men ikke kan gøre det med det fjernsyn du har. Derudover er Apple TV’et også en nem måde at opdatere dit nuværende fjernsyn med nye funktioner, så du slipper for helt at skulle købe et nyt fjernsyn.

Kom i gang med dit Apple TV

Det at sætte et Apple TV op og gøre det klar til brug er meget simpelt, som det er med alle Apples produkter. Apple har altid været gode til at gøre deres produkter brugervenlige og det er bestemt og lykkedes med deres Apple TV.

Det første skridt er at du forbinder dit Apple TV til dit fjernsyn og tilkobler de forskellige kabler der følger med i Apple TV’et indpakning. Derefter skifter du fjernsynets output til det input der matcher med det, som du har kobler Apple TV’et til. Efter du har gjort dette, kan du se Apple TV’et interface, som er meget brugervenligt. Her vil den bede dig om at koble Apple TV’et til dit Wi-fi, så det gør du naturligvis. Efter du har koblet Apple TV’et til dit Wi-fi er det klar til at blive brugt. Hvis du er bare en lille smule vant til at bruge Apple produkter, så vil du uden tvivl finde det meget nemt at finde rundt i Apple Tv’et interface.

Hvordan gendanner man en iMac?

Apple Carplay

Hvad er Apple CarPlay?