in ,

Hvordan gendanner man en iMac?

Der kan være flere forskellige situationer, hvor det kan blive nødvendigt at gendanne ens iMac. Det kan være at du skal sælge din gamle iMac, bytte den med en nyere iMac eller give din iMav væk til en ven. Hvis dette er tilfældet, er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at få slettet personlige data og indstillinger, så en anden person ikke får adgang til disse data. I denne artikel kan du lære, hvordan du kan gendanne din iMac, så du trygt kan lade den gå videre til en anden person.

Her er den dybdegående guide til hvordan du kan gendanne din iMac:

  • Lav en backup af din iMac

Først og fremmest er det meget vigtigt, at du sørger for at lave en backup af din iMac af din vigtige filer, så du er sikker på, at du ikke mister disse, hvis noget skulle gå galt. Du kan relativt simpelt lave en backup af din iMac inde på iCloud, så dine filer er gemt online, hvis uheldet skulle være ude og noget går galt.

  • Log ud af iTunes, hvis du benytter dig af macOS Mojave eller en tidligere opdatering

Hvis du bruger macOS Mojave eller en tidligere version, så skal du logge ud af iTunes. Du gør dette ved at åbne iTunes. Oppe i menuen i toppen af skærmen eller i iTunes programmet går du ind i Konto, derefter autorisationer og så sidst fjern godkendelse af denne computer. Her vil du blive bedt om at logge ind med dit Apple-id og din Apple-id adgangskode. Efter du er logget ind, trykker du på fjern godkendelse.

  • Log ud af iCloud

Hvis du bruger macOS Catalina eller en senere version, så skal du logge ud af iCloud. For de fleste vil det nok være denne fremgangsmetode der er mest relevant. For at gøre dette går du ind i Apple menuen i toppen af skærmen, derefter system præferencer og så trykker du på Apple ID. Herefter vælger du overblik i sidemenuen og trykker på Log ud. Igen, hvis du benytter dig af macOS Mojave eller en tidligere version, så skal du følge den fremgangsmetode der står ud for punkt nummer to

Efter du har gjort dette, vil computeren spørge dig om du vil gemme en kopi af dine iCloud data på din iMac. Her kan du trygt trykke på gem kopi, da du alligevel vil slette alt hvad der er på computeren senere hen. Efter du har slettet alt hvad der er på din computer vil alt den data du har på din iCloud konto stadig blive i iCloud og alle andre enheder du har forbundet til iCloud med det samme Apple-ID, så at du sletter det på din iMac påvirker ikke det du har gemt på f.eks. din iPhone eller andet Apple produkt.

  • Log ud af iMessage

Hvis du benytter dig af OS X Mountain Lion eller en senere version, så skal du også logge ud af iMessage. For at gøre dette skal du åbne besked appen, derefter vælge beskeder og præferencer i menuen. Tryk her på iMessage og vælg log ud. Du har dermed fjernet denne iMac fra dine iMessage beskeder, så den ikke længere vil modtag disse.

  • Reset NVRAM

Herefter skal du gendanne computerens NVRAM. Dette gør du ved at slukke for din iMac, og derefter tænde den imens du trykker og holder fire knapper nede på tastaturet: Option, P, R og Command. Slip knapperne igen efter du har holdt dem i hele 20 sekunder. Ved at gøre dette sletter du alle brugerindstillinger fra computerens hukommelse og gendanner derudover computerens standard sikkerhedsindstillinger, som kan være blevet ændret i takt med at du har brugt den og installeret forskellige programmer.

  • God ide: Fjern forbindelsen på alle Bluetooth enheder du eventuelt har forbundet til din iMac

Hvis din iMac er forbundet til f.eks. et Bluetooth tastatur, en bluetooth mus, trackpad eller hvilken som helst anden bluetooth enhed du gerne vil bruge igen med din nye iMac, så er det en god ide at fjerne forbindelsen mellem din nuværende iMac og denne enhed. På den måde undgår du at disse enheder potentielt set vil have problemer med at forbinde til din nye iMac, da den stadig er forbundet til din gamle iMac.

For at fjerne forbindelsen til de forskellige bluetooth enheder skal du gå ind i Apple menuen, som du kan finde i toppen af skærmen. Her trykker du på system præferencer og derefter bluetooth. Her kan du se alle de enheder som din iMav er forbundet til og disse trykker du simpelthen bare på og derefter fjern forbindelse.

Efter du har gjort dette, er alle dine bluetooth enheder klar til når du får din nye iMac hjem. Når du modtager den, forbinder du dem simpelthen bare på samme måde som du gjorde med din gamle iMac og så er disse enheder klar til at blive brugt med din nye iMac. Så længe de er kompatible med din nye iMac naturligvis.

  • Slet alt på din hard drive og gendan macOS systemet

Efter du har gjort alt dette kan du fuldstændigt gendanne din iMac til fabriksindstillingerne ved at slette alt på din hard drive og gendanne dit macOS system.

Efter du har geninstalleret macOS systemet vil computeren genstarte præcis som havde du købt den på ny. Den vil bede dig om at vælge hvilket land du befinder dig i og føre dig gennem hele processen med at indstille din computer. For at kunne levere din iMac som helt ny til den der skal overtage computeren, skal du ikke gennemføre denne proces. Tryk på Command Q og luk computeren ned. På den måde kan du give din computere videre uden nogle personlige oplysninger og som helt ny til den der skal overtage computeren.

Forhåbentligt hjalp denne guide dig med at gendanne din iMac, så du trygt og roligt kan give den videre til en anden person, der så kan få glæde af den.

Hvilken iMac skal man vælge?

Hvad er Apple TV?