in

Sådan tager du et skærmbillede på din iPhone

iPhone skærmbillede
iPhone skærmbillede

Det er nemt at tage et skærmbillede på din iPhone, og det er noget, du måske ofte gør. Uanset om du forsøger at tage et billede af din telefonskærm for at dele det med venner eller sikre dig, at du kan gemme vigtige oplysninger, kan det være meget nyttigt at tage et skærmbillede. Lad os se på, hvordan du tager et skærmbillede på din iPhone.

Tag et skærmbillede

Hvis du vil tage et skærmbillede på din iPhone, skal du trykke på Home-knappen (den cirkelformede knap, der er placeret under skærmen) og Sleep/Wake-knappen (tænd/sluk-knappen) på samme tid og holde den nede. Du vil se skærmen blinke hvidt, hvilket indikerer, at du har taget et vellykket skærmbillede. Skærmbilledet vises automatisk i dit Fotos-bibliotek, eller i nogle tilfælde i albummet Alle fotos, hvis du bruger iCloud-fotobibliotek. Hvis du har et Apple Watch tilsluttet din telefon, kan du også bruge Digital Crown (den lille drejeknap ved siden af sideknappen) og sideknappen samtidig for at tage et skærmbillede hurtigere.

Redigering af dit skærmbillede

Hvis du vil redigere dit skærmbillede, før du deler det med andre, skal du trykke på miniaturebilledet, efter du har taget det, og vælge “Fuld skærm” i nederste venstre hjørne. Dette åbner et redigeringsvindue, hvor du kan tilføje tekst eller tegninger til dit billede med forskellige farver og skrifttyper ved at trykke på hvert værktøjsikon nederst i dette vindue. Når du er færdig med at redigere, skal du trykke på “Udført” i øverste højre hjørne efterfulgt af “Gem til fotos” i nederste højre hjørne. Nu gemmes din redigerede version i Fotos-biblioteket samt den originale version uden nogen redigeringer.

Deling af dit skærmbillede

Du skal blot trykke på og holde både Home- og Sleep/Wake-knapperne nede samtidig i et sekund, indtil den blinker hvidt. Derefter kan du redigere eller dele dette billede med andre via beskeder eller sociale medieplatforme som Facebook eller Twitter direkte fra biblioteket i Fotos. Med denne vejledning i bagagen skal du nu, hver gang du har brug for at optage noget fra din telefonskærm, blot huske disse nemme trin!

iPhones

Hvad skal du overveje, når du vælger en iPhone?

iMac

Tag et skærmbillede på din Mac i 4 nemme trin